zure.jpg

zure

De "Zure" hybride basisblend is een samengaan van diverse houtgerijpte zure bieren. Het idee erachter is niet noodzakelijk een zuur bier op zich te creëren maar wel een basisbier die andere blends een iets zuurdere toets kan geven.

Deze blend wordt 2 tot 3 keer per jaar "gestoken" en moet minimum 3 en liefst 6 maanden rusten op fles. Het bier wordt afgevuld op 75cl flessen en alleen bij overschot komt het in de winkel.

 

ABV 6% - 75cl 

de zure blends

Zure Ode LMBK

37.5cl - 6.5%

Een uitzondering binnen de zure familie, dit mengbier is volledig samengesteld uit bieren van een bekende brouwerij te Lembeek. Het is onze eerste mono-brouwerij blend.

Zelfs op jonge leeftijd komt de wrangheid van de respectievelijk geuzes al naar boven. Mooie droge afdronk.

Zure Pater

37.5cl - 7.2%

Het allereerste mengbier die we in ons restaurant verkochten, het eerste geslaagde "experiment" ook. Het is een samengaan van de Zure met een typische Vlaamse tripel en een lichte blonde.

Het resultaat is een bitterzuur bier (denk pompelmoes). Een gebalanceerd bier die verfrissend werkt.

Zure Pater Easy

37.5cl - 5.5%

Deze blend ontstond op vraag van een aantal klanten die het zuurtje in de Zure Pater toch iets te aanwezig vonden. 

Met de "Easy" creëren we een instapbier voor mengbier, door een minieme hoeveelheid (slechts 10%) toe te voegen aan een typisch Vlaams blond biertje. Aangename licht bitterzure afdronk.

Zure Pater IPA

37.5cl - 6%

Het idee om IPA's te blenden met onze "Zure" ontstond op een mooie zomeravond waar we onder het genot van kraakverse IPA's dachten dat het toevoegen van een zuurtje alleen maar authenciteit kon toevoegen.

Het resultaat is een kruidige klassieke gehopte IPA die een verfrissend zuurtje achterlaat en een aangename florale neus herbergt. 

Zure Pater H

37.5cl - 6%

Toen we de allereerste keer het basisbier (Blonde Kuif) dronken waren we even sprakeloos en wel het meest door de zilte bijsmaak. Na toevoeging van een witbier en onze "Zure" onstaat de "H".

Een heel complexe smaak met zuur, bitter en zout. Het zuur zet de  zilte smaak om in een aangename afdronk. 

Zure Pater Q

37.5cl - 8.5%

Door het toevoegen van onze "Zure" aan een stevige Quadruppel blend (3!) wilden we het effect van de chocolade en koffietonen benadrukken. 
Het mengbier "Q" brengt alle smaken die in de oorsprongbieren aanwezig waren samen tot een droge afdronk die gebrande mouten terug aan de oppervlakte brengen.