zwart.jpg

zwart

Bij het nadenken over een opvolger voor de "Zure" kwamen we uit bij donkere bieren, alleen wisten we niet goed welk donker bier gekozen. Dus hebben we dat ook niet gedaan.

"Zwart" is een mengbier samengesteld met Stout, Porter, Quad en Barley wine.Het resultaat is een donkere hybrid blend met zoet, bitter, koffie & drop.

Door de veelzijdigheid in smaak kunnen we in de toekomst heel wat kanten uit!

 

ABV 10% - 50cl 

de zwart blends

Zwart Skreve

50cl - 12%

In het Noorden van Frankrijk en West-Vlaanderen wordt Picon (een bitterzoete aperitiefdrank op basis van sinaasappelschillen) wel eens gemixt met bier. Heel vaak gebeurt dit met pils. Niet bij ons echter, wij gebruiken onze "Zwart"-basisblend, een smaakvol aperitief verdient een mooi bier!

Een iets zoetere variant van de "Zwart", op de achtergrond aangevuld met sinaasappel-zeste-smaak.

Zwart Smoked

50cl - 9%

Eén van onze persoonlijke favorieten is een gebalanceerde smoked porter. Door deze toe te voegen aan ons "Zwart"-basisbier willen we de bitters ietwat benadrukken.

Het is een "Zwart" blend geworden waarin het zoete gemaskeerd wordt door de rook en  op die manier het bittere aspect van de koffie en chocolade benadrukt.

Zwart Odd Bruin

37.5cl - 8%

De initiële naam van deze blend was "Zwart Zuur" en dat was ook de simpele bedoeling, een zuurtje toevoegen aan de complexiteit van het "Zwart" basisbier. Toen we de eerste smaaktesten deden merkten we dat de balans zoek was. Door het verder blenden met 2 Oudbruin varianten verkregen we een mooi vineuze toets in het bier. Door de combinatie van zuur en oud bruin hernoemden we het Zwart Odd (vreemd) Bruin.