"Een biersteker was niet alleen een tussenhandel tussen brouwerij en afnemer maar zijn taak was vooral het mengen van bier van verschillende brouwsels en soms verschillende jaargangen.

 

Vroeger deed men dit om een konstante kwaliteit te bereiken omdat de brouwsels onderling erg verschilden. "

"smaak"

In ons restaurant (In't Nieuw Museum in Brugge) streven we ernaar om met verse en lokale producten onze gasten te verwennen.
 

Bierstekers is het perfecte huwelijk tussen onze voorliefde voor bier en de passie voor smaak die we kennen vanuit onze dagelijkse realiteit.

Wij zijn dus geen brouwers...wij steken bier. In plaats van aan de slag gaan met mout, hop, gist en allerhande complexe aparatuur rekenen wij op onze smaakpapillen. We gebruiken dus bestaande bieren om nieuwe bieren (en smaken) te creëren.

Door het combineren van verschillende bierstijlen proberen we hybride basisbieren te creëren ("zure", "zwart" en "wit") die we verder blenden naargelang de smaak die we nastreven.

"biersteken"

Al onze blends zijn kleine oplages (max 350 flessen) die allemaal handmatig worden afgevuld. Op die manier houden we volledige controle over de smaken. 

 

Het proces bestaat erin dat we bij ieder bier die we drinken nadenken over welke smaken complementair/supplementair kunnen zijn.

Na het blenden van een hybride basisblend (zure, zwart & wit), werken we de definitieve blends uit.